Home » Info Wakaf : Projek Wakaf Bangunan Furqan

Info Wakaf : Projek Wakaf Bangunan Furqan

Wakaf Bangunan Darul Furqan ini diwujudkan adalah bertujuan untuk dijadikan pusat pengajian ilmiah dan pembelajaran ilmu agama kepada masyarakat Islam seperti mempelajari ilmu al-quran, tahfiz al-Quran, tajwid, taranum, pengajian bahasa arab, kelas bimbingan, kuliah tafaqquh, tuisyen akademik dan sebagainya.

Selain itu, Majlis Agama Islam Negeri Johor dalam usaha untuk memberi peluang kepada masyarakat Islam untuk bersama-sama mendalami ilmu agama, memperluaskan fahaman dan penghayatan ajaran ilmu ke arah mencapai matlamat didunia dan di akhirat. Disamping itu juga, pusat ini berfungsi sebagai satu pusat pendidikan untuk melahirkan generasi al-Quran di negeri ini yang berlandaskan al-Quran dan al-hadith.

Kos bagi tujuan pembelian bangunan ini dianggarkan berjumlah *RM 6,000,000.00 (Ringgit Malaysia Empat Juta)*. Ini termasuk kelengkapan peralatan yang diperlukan sebagai sebuah pusat latihan ilmiah. Bangunan yang dibeli ini terletak di bangunan kedai Damansara Aliff.

Justeru, marilah kita bersama-sama mewakafkan bangunan Darul Furqan ini menerusi konsep Saham Wakaf bagi manfaat umat Islam di seluruh Malaysia.

Jom Sertai Kami :
www.e-wakafjohor.gov.my

No automatic alt text available.