Home » Sumbangan bantuan MAIJ

Sumbangan bantuan MAIJ

04 Mei 2020 (Isnin)

Ketua Penolong Pengarah Khidmat Pengurusan dan Ketua Penolong Pengarah Zakat Baitulmal dan Wakaf MAINJ membuat kunjungan ke kediaman En Muhamad Farid Ibrahim.

beliau sebelum ini yang menyewa bilik sebagai kediamannya mengambil keputusan untuk berpindah kerana bilik yang disewanya terlalu kecil dan tidak sesuai bagi penempatan beliau, isteri dan 2 orang anaknya.

beliau sebelum ini bekerja dan mempunyai pendapatan, dan terjejas serta tiada pendapatan selepas pelaksanaan PKP.

Sumbangan tunai segera Rm 500.00 disampaikan bagi meringankan beban keluarga tersebut bagi menghadapi Ramadan dalam tempoh (PKPB) ini.

Dimaklumkan Pihak Econsave telah menawarkan kerja kepada pasangan tersebut. MAINJ dengan kerjasama Pejabat Daerah J.B dalam usaha mencari kediaman yang sesuai bagi kesinambungan kehidupan keluarga ini, Turut Hadir sama Ahli Majlis Agama Islam Negeri Johor, Dato Rashidi yang juga merupakan Timbalan Pengerusi JK Khidmat Masyarakat Kebangsaan BSMM, Wartawan Awani dan Harian Metro.

– Terima Kasih Pembayar Zakat –

https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2020/05/574425/penghuni-pondok-bakal-dapat-rumah?fbclid=IwAR2wuHEFKY8Ug6falF1ISxEzIgfSTwRrX0hCSohnXLCoDeh64wYWuRZYiqQ