Program Perintis

posted in: Asnaf, Bantuan | 0

PROGRAM PERINTIS kerjasama di antara Majlis Agama Islam Negeri Johor dengan Waqaf An-Nur Corporation Berhad berkonsepkan keusahawanan sosial. Program gabungan usahawan mikro dan usahawan asnaf dalam perniagaan jahitan melalui fasa pertamanya yang meliputi latihan dan kursus bimbingan dilaksanakan pada 4 … Continued

Fidyah

posted in: Baitulmal | 0

Ramadan semakin hampir, dah bayar fidyah? #MainjPrihatin #KamiAda Layari laman sistem pembayaran online  (e-fidyah) maij: https://epayment.maij.gov.my   Aplikasi Fidyah Mobile (Android) : efidyah mobile apps

Alhamdulillah

posted in: Asnaf, Bantuan | 0

Alhamdulillah, kami beli, hantar dan pasangkan 3 buah katil hospital untuk keperluan asnaf, kesian kami tengok, ada yang sakit jantung, ada yang sakit angin ahmar. Ahli keluarga semua cakap terima kasih sangat, katil ni mudah untuk mereka urus pesakit, beri … Continued

Ziarah ke rumah abang Firdausi

posted in: Asnaf, Bantuan | 0

Tular di media sebelum ini, kami datang ziarah ke rumah abang Firdausi dan kakak Hasmahul Husna, sedap sangat nama abang dan isteri. Anak pertama mereka berusia 8 tahun, mengidap penyakit autisme, dan isteri pula mengidap penyakit gangguan kebimbangaan. apa yang … Continued

Wakaf Bangunan Sekolah Agama

posted in: Wakaf | 0

Projek ni untuk menampung keperluan sekolah agama yang semakin bertambah tiap-tiap tahun. Keperluan 552 buah sekolah agama diseluruh negeri Johor. Cuma 384 buah yang ada bangunan sendiri, yang lain masih menggunakan sekolah-sekolah rendah kebangsaan atau balai-balai raya. Kerajaan Negeri dan … Continued

Bantuan asnaf

posted in: Asnaf, Bantuan | 0

Sedih sangat kami bila dapat tahu, dah masuk empat hari, abang ni, isteri dan anak tidur dalam kereta, kami turun dan jengah dalam bonet kereta penuh dengan beg, ada baju, biskut sepeket dan lain-lain kelengkapan. Allahu, terpikir macammana mereka tidur … Continued

Bantuan rumah untuk Pak Dolah

posted in: Asnaf, Bantuan | 0

Gembira pak Dolah dan isteri dapat rumah baru, kalau tengok rumah lamanya kesian sangat, terlalu uzur, dah tak selamat dah untuk duduk. Bahagian ruang tamu dan lantai habis roboh, dinding pon dah banyak yang pecah, pak Dolah isteri dan anaknya … Continued

Bantuan kepada Pakcik Yusof

posted in: Asnaf, Bantuan | 0

Sampai je, kami nampak pakcik Yusof dengan anaknya tengah pijak-pijak tin masuk dalam plastik, asingkan besi-besi lama dan botol plastik untuk dijual, nampak dia berpeluh dan penat sangat. “Saya nak kerja dah tak boleh, jalan pon dah tak kuat, sesekali … Continued

Ziarah keluarga Encik Hairizal

posted in: Asnaf, Bantuan | 0

Semalam kami ziarah ke rumah abang Hairizal dan kakak Sarah, tanya-tanya khabar, mereka Ada 6 orang anak dan seorang yang bakal lahir tidak lama lagi, alhamdulillah. Abang Hairizal dengan kakak duduk di flat PPR, tingkat 7 rumah mereka, sesekali kami … Continued

1 31 32 33 34 35 36 37 46