[:ms]Sebuah program terbaru terbitan Majlis Agama Islam Johor dengan kerjasama SuriaTimes, Semoga program ini memberi manfaat kepada semua.
‘Zakat perkasa ummah sejahtera’

DIARI HATI ISLAM : Episod 11 (Cereka Pendek ZAKAT)
Pada episod kesebelas kali ini, mari kita sama-sama saksikan kisah pengajaran tentang pembayaran zakat. Bagaimana zakat mempengaruhi kehidupan dan apakah kesan-kesannya terhadap seseorang.

DIARI HATI ISLAM : Episod 10 (Skim Bantuan Perubatan)
Pada episod kesepuluh kali ini, mari kita sama-sama saksikan kisah menyayat hati dua buah keluarga yang telah ditimpa musibah. Mereka sedang diuji dengan dugaan yang sangat berat.

DIARI HATI ISLAM : Episod 9 (Guru Jahitan)
Pada episod kesembilan kali ini, mari kita sama-sama saksikan kisah seorang asnaf yang telah berjaya iaitu Puan Jelita Binti Abdul Aziz. Beliau merupakan seorang guru jahitan dan kini mempunyai sebuah akademi jahitannya sendiri. Ikuti kisah beliau.

DIARI HATI ISLAM : Episod 8 (Tukang Jahit)
Pada episod kelapan kali ini, mari kita sama-sama saksikan kisah seorang asnaf yang telah berjaya iaitu Puan Rusilah Binti Nasro. Beliau merupakan seorang tukang jahit. Kini Puan Rusilah telah berjaya mengembangkan sayapnya dalam bidang jahitan. Ikuti kisah beliau.

DIARI HATI ISLAM : Episod 7 Asnaf Berjaya (Petani Moden)
Pada episod ketujuh kali ini, mari kita sama-sama saksikan kisah seorang asnaf yang telah berjaya iaitu Encik Ghazaly Ali Bin Muhd Abd Latif.

DIARI HATI ISLAM : Episod 6 (Asnaf Berjaya, Pengusaha Rozi’s Bakery)
kisah seorang asnaf yang telah berjaya iaitu Puan Rozi binti Osman. Beliau merupakan seorang pengusaha dan pengasas Rozi’s Bakery. Ikuti kisahnya.

DIARI HATI ISLAM : Episod 5 (Asnaf Berjaya, Pengukir Kayu)
Pada episod kelima kali ini, mari kita sama-sama saksikan kisah seorang asnaf yang telah berjaya iaitu Encik Mohd Noh Bin Zaini. Beliau merupakan seorang pengukir kayu dan kini usahawan yang berjaya.

DIARI HATI ISLAM : Episod 4 (Pusat Perlindungan Wanita)
Pada episod keempat ini, mari kita sama-sama saksikan kisah para wanita ini dalam mengharungi liku-liku kehidupan.

DIARI HATI ISLAM : Episod 3 (Bantuan Perubatan)
Pada episod ketiga ini, mari kita sama-sama saksikan kisah adik Muhd Aqil dan keluarganya yang kurang bernasib baik dalam mengharungi liku-liku kehidupan.

DIARI HATI ISLAM : Episod 2 (Bantuan Skim Perumahan)
Pada episod kedua kali ini, mari kita sama-sama saksikan kisah Puan Mazni Mat sekeluarga mengharungi liku-liku kehidupan.

DIARI HATI ISLAM : Episod 1 (Bantuan Kebajikan Asnaf)
Pada episod pertama ini, mari kita sama-sama saksikan kisah Puan Hasnah Abdullah ini.
[:]